Kraljevske bučke

Sestavine:

  • 3 bučke – zelene srednje velike
  • 1 jajce, 20g parmezan (Grana Padana)
  • 120g Kraljice mortadele v kosu
  • peteršilj
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 2 rezini sirčka



Priprava:
kupimo tri večje bučke (cukete), jih dobro umijemo in v slani vodi kuhamo 5 minut. Nato jih odcedimo ter pustimo, da se ohladijo. Bučke prerežemo na pol in jih z žlico izdolbemo, da dobimo čolničke. Polovico mesa, ki smo ga izdolbli, na drobno sesekljamo, zmešamo z stepenim jajcem, parmezanom in na kockice zrezano Kraljico mortadelo. Dodamo sesekljan peteršilj in za noževo konico muškatnega oreščka. Solimo in popramo. Pekač namažemo z oljem, vanj zložimo bučke, jih pokapljamo z oljem in jih pokrijemo s sirom. Približno 20 minut pečemo na 200 stopinj Celzija.

Pustite komentar