Sestavine:
- 3 bučke – zelene srednje velike
- 1 jajce, 20g parmezan (Grana Padana)
- 120g Kraljice mortadele v kosu
- peteršilj
- muškatni orešček
- sol
- poper
- olivno olje
- 2 rezini sirčka
Priprava:
kupimo tri večje bučke (cukete), jih dobro umijemo in v slani vodi kuhamo 5 minut. Nato jih odcedimo ter pustimo, da se ohladijo. Bučke prerežemo na pol in jih z žlico izdolbemo, da dobimo čolničke. Polovico mesa, ki smo ga izdolbli, na drobno sesekljamo, zmešamo z stepenim jajcem, parmezanom in na kockice zrezano Kraljico mortadelo. Dodamo sesekljan peteršilj in za noževo konico muškatnega oreščka. Solimo in popramo. Pekač namažemo z oljem, vanj zložimo bučke, jih pokapljamo z oljem in jih pokrijemo s sirom. Približno 20 minut pečemo na 200 stopinj Celzija.
Nedavni komentarji