Kraljeva musaka

Sestavine:

  • 4 večji krompirji
  • 10 dag naribanega parmezana (Grana Padana)
  • 1 dl mleka*
  • muškatni orešček
  • 5 rezin Kraljice mortadele
  • sol
  • poper
  • 2 rezini sirčka



Priprava: krompir v olupkih skuhamo do mehkega, olupimo in narežemo na tanke rezine, lahko uporabimo neolupljenega kot za pire in musaka bo sočnejša. Pekač namažemo z maslom in na dno naložimo polovico krompirja ter malo posolimo. Zmešamo mleko (mleko lahko dodamo ali nadomestimo s sladko smetano). Mortadelo narežemo na trakove in jih položimo na krompir. Prekrijemo z drugo polovico krompirja, malo posolimo in polijemo s preostankom sirovo – mlečne zmesi. Na vrh narežemo še sirček in v pečici zlato rjavo zapečemo (približno slabe pol ure na 180 stopinj).

Pustite komentar